тема уроку: "Марковані та нумеровані списки"
Виконайте за інструкцією наступні завдання
Теоретичний матеріал
Завдання 1.
Створити впорядкований нумерований список десяти учнів групи(прізвище і ім'я).
Інструкційна картка.
- Створіть список десяти учнів групи(прізвище і ім'я): Іванов Іван. Дотримувати алфавітний порядок в списку необов'язково.
- Виділіть набраний список і натисніть кнопку Нумерація на панелі Форматування. Буде створений нумерований список.
- Скопіюйте цей текст і не знімаючи виділення, упорядкуйте список за зростанням: Таблиця -> Сортування.
- Скопіюйте втретє список і відмініть форматування списку, повторно натиснувши кнопку Нумерація.
- Створіть нумерований список інших прізвищ і іншого типу: Формат|список. Наприклад: 1) Іванов Іван. 2).. .(необхідно вибрати відповідний тип списку в діалоговому вікні Список).
Завдання 2.
Створити впорядкований маркірований список властивостей інформації.
Інструкційна картка.
- Перевірте установку прапорця: Сервіс|автозаміна|автоформат при введенні|Примінити при введенні до маркірованих списків.
- Використовуючи кнопку Довідка діалогового вікна Автозаміна, з'ясуєте призначення даного прапорця.
- Наберіть назви властивостей інформації: Властивості інформації: - достовірність; - повнота; - своєчасність; - точність;- актуальність. Після набору першої властивості, текст автоматично відформатує як маркірований список. Для завершення списку необхідно двічі натиснути ENTER.
- Виділіть набраний текст і, використовуючи команду Список контекстного меню, змініть тип маркера.
- Збережіть створений документ.
Завдання 3.
Створити багаторівневий маркірований список по спаданню своїх улюблених уроків в училищі. Розташуйте їх по рівнях. Наприклад: Гуманітарні; Природничі; спецпредмети …
Завдання 4.
Створіть багаторівневий список своїх улюблених страв (не менше 10). Наприклад: Борщ; Смажена курка; Апельсиновий сік… Розташуйте їх за рівнями:
- Перше;
- Друге;
- Десерт;
- Напої.
Додаткове завдання високого рівня(на10-12б):
Розмістіть текст, який подано нижче за зразком
текст надрукуйте або скопіюйте:
Смажене морозиво з печивом, горіхами і варенням
Для приготування потрібні наступні інгредієнти (на 4 порції):
морозиво «Рудь» (бажано в брикеті);печиво (на ваш смак);
горіхи; масло; борошно;малинове варення; цукор, сіль, вода.
Спосіб приготування:
Подрібніть печиво і горіхи.
Зробіть кляр (рідке тісто) з борошна і води. Додайте сіль і
цукор. Кляр не повинен бути дуже густим.
Морозиво (сильно заморожене) наріжте брусочками (4
шматочки з брикету).
Розігрійте сковороду з маслом.
Брусок морозива умочіть в кляр, потім у подрібнене
печиво, знову в кляр, тепер в подрібнені горіхи і швиденько в киплячу
олію (масла має бути стільки, щоб морозиво потонуло в ньому більше,
ніж на половину, або повністю).
Смажте з обох боків протягом 30-40 секунд.
Викладіть на тарілку, попередньо змащену малиновим
варенням.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар