середа, 2 жовтня 2019 р.

маркований та нумерований список

тема уроку: "Марковані та нумеровані списки"
Виконайте за інструкцією наступні завдання
Теоретичний матеріал

Завдання 1.
Створити впорядкований нумерований список десяти учнів групи(прізвище і ім'я).
Інструкційна картка.
  1. Створіть список десяти учнів групи(прізвище і ім'я): Іванов Іван. Дотримувати алфавітний порядок в списку необов'язково.
  2. Виділіть набраний список і натисніть кнопку Нумерація на панелі Форматування. Буде створений нумерований список.
  3. Скопіюйте цей текст і не знімаючи виділення, упорядкуйте список за зростанням: Таблиця -> Сортування.
  4. Скопіюйте втретє список і відмініть форматування списку, повторно натиснувши кнопку Нумерація.
  5. Створіть нумерований список інших прізвищ і іншого типу: Формат|список. Наприклад: 1) Іванов Іван. 2).. .(необхідно вибрати відповідний тип списку в діалоговому вікні Список).
Завдання 2.
Створити впорядкований маркірований список властивостей інформації.
Інструкційна картка.
  1. Перевірте установку прапорця: Сервіс|автозаміна|автоформат при введенні|Примінити при введенні до маркірованих списків.
  2. Використовуючи кнопку Довідка діалогового вікна Автозаміна, з'ясуєте призначення даного прапорця.
  3. Наберіть назви властивостей інформації: Властивості інформації: - достовірність; - повнота; - своєчасність; - точність;- актуальність. Після набору першої властивості, текст автоматично відформатує як маркірований список. Для завершення списку необхідно двічі натиснути ENTER.
  4. Виділіть набраний текст і, використовуючи команду Список контекстного меню, змініть тип маркера.
  5. Збережіть створений документ.
Завдання 3.
Створити багаторівневий маркірований список по спаданню своїх улюблених уроків в училищі. Розташуйте їх по рівнях. Наприклад: Гуманітарні; Природничі; спецпредмети …

Завдання 4.
Створіть багаторівневий список своїх улюблених страв (не менше 10). Наприклад: Борщ; Смажена курка; Апельсиновий сік… Розташуйте їх за рівнями: 

  1. Перше; 
  2. Друге; 
  3. Десерт; 
  4. Напої.
Додаткове завдання високого рівня(на10-12б):
Розмістіть текст, який подано нижче за зразком


текст надрукуйте або скопіюйте:

Смажене морозиво з печивом, горіхами і варенням

Для приготування потрібні наступні інгредієнти (на 4 порції):

морозиво «Рудь» (бажано в брикеті);печиво (на ваш смак);

горіхи; масло; борошно;малинове варення; цукор, сіль, вода.
Спосіб приготування:
 Подрібніть печиво і горіхи.
 Зробіть кляр (рідке тісто) з борошна і води. Додайте сіль і
цукор. Кляр не повинен бути дуже густим.
 Морозиво (сильно заморожене) наріжте брусочками (4
шматочки з брикету).
 Розігрійте сковороду з маслом.
 Брусок морозива умочіть в кляр, потім у подрібнене
печиво, знову в кляр, тепер в подрібнені горіхи і швиденько в киплячу
олію (масла має бути стільки, щоб морозиво потонуло в ньому більше,
ніж на половину, або повністю).
 Смажте з обох боків протягом 30-40 секунд.
 Викладіть на тарілку, попередньо змащену малиновим
варенням.
Приємного апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар